Søg efter dato, periode og/eller kategori

Vælg kategori(er)

Vælg periode

Vælg startdato for søgning

Annonce

Viser 84 aktiviteter mellem 20. jan. og 18. feb. 2018

20. Jan Foredrag

Højskoledag

Lør. d. 20. januar 2018, kl. 09-14.30.
Sognehuset i Rødding, Nymøllevej 9, Rødding, Spøttrup
USA og verden efter et år med Trump. Foredragsholder: Finn Slumstrup..

Vis kort Anbefal
20. Jan Foredrag

Højskoledag

Lør. d. 20. januar 2018, kl. 09.30-15.30.
Vildbjerg Kirke, Kirkegade, Vildbjerg
Højskoledag i Vildbjerg Kirkecenter. Arr. Vildbjerg Menighedsråd..

Foredrag v. journalist Arne Mariager "Den hemmelige tro" Højskolesang og den gode fortælling v. præst Allan Ploug SørensenTilmelding: Til Vildbjerg kirkekontor på tlf.nr. 97 13 11 32 eller pr. mail: bki@km.dk Senest: Mandag d. 15. januar 2018
Vis kort Anbefal
22. Jan Foredrag

Familiemønstre i litteraturen frem til i dag

Man. d. 22. januar 2018, kl. 10.
Gimsing Skole, Drøwten 1, Struer
Mandag den 22. januar kl. 10.00: Familiemønstre i litteraturen frem til i dag Højskolelærer, cand.mag. Lise Rokkjær, Lemvig Ifølge Danmarks Statistik findes der i Danmark 37 forskellige måder at være familie på..

Lise Rokkjær vil guide os gennem en række romaner med familielivet som omdrejningspunkt, spændende fra bondesamfundet i 1860'erne, op gennem 1900-tallet, og frem til årets debutromaner. Efter foredraget - kl. 12.15 afholdes ekstraordinær generalforsamling. Dagsorden: Vedtægtsændringer. Hold 18002
Vis kort Anbefal
22. Jan Foredrag

Lind Seniorklub

Man. d. 22. januar 2018, kl. 14.30.
Fri entré
Lind Sognehus, Kollundvej 47, Lind, Herning
Bitten Damgaard, Lund. Et liv med kunst. Historien om museerne og Birk Centerpark m.m..

Vis kort Anbefal
23. Jan Foredrag

Kirkecenter

Tir. d. 23. januar 2018, kl. 10-12.30.
Sognehuset ved Holstebro Kirke, Kirkestræde 9 A, Holstebro
Tidligere kirkeminister Johannes Lebech: Det at være dansk..

Vis kort Anbefal
23. Jan Foredrag

Senior-træf

Tir. d. 23. januar 2018, kl. 14-16.
Mejdal Kirke, Prins Buris Vej 29, Holstebro
Vi glæder os til at se alle, der har lyst og lejlighed til at være med til at gøre disse eftermiddage til hyggelige timer. Vi samles i Mejdal Kirkes konfirmandlokale. Program forefindes i kirkens forhal..

Vis kort Anbefal
23. Jan Foredrag

Foredrag om fremtidens fødevarer: insekter

Tir. d. 23. januar 2018, kl. 18.30-20.20.
Arrangør: AOF Herning
Herning Bibliotekerne, Østergade 8, Herning
Underviser: Nina Askov. Foredrag ved buglady Nina Askov om fremtidens fødevarer: Insekter. Insektspisning er en af tidens helt store gastronomiske trends, som mange medier taler om. Men kan vi virkelig spise dem? Bliver vi syge?.

Og skal vi spise dem som sidedish eller hovedmåltid? Nu er Danmarks Buglady nr. 1, Nina Askov, klar med sit tankevækkende og grænseoverskridende foredrag, hvor publikum får en unik mulighed for at lære mere om fremtidens fødevare og insektspisning. Og så er der mulighed for selv at smage den nye delikatesse

Nina Askov aka Buglady er selvudnævnt insektambassadør. Som tidligere kok og en professionsbachelor i ernæring og sundhed har Nina Askov valgt at kaste sig over insekter som ny råvare og udvikle opskrifter med dem til gavn for den nysgerrige forbruger, der er bevidst om sit klima- og miljøaftryk

Hun står bag bloggen Buglady, der har til formål at oplyse om og inspirere til insektspisning eller entomofagi, som det også hedder. Nina Askov har serveret mad med insekter på flere forskellige madfestivaler rundt i Danmark:
De fleste, der skal prøve at smage, tøver meget i starten og tror ikke, de kan få sig selv til det. Men jeg oplever faktisk, at omkring 42% godt kan lide det. Det er jo bare en forestilling oppe i hovedet, at insekter er ulækre. Rundt i verden spiser mere end to milliarder mennesker insekter som en del af deres daglige kost.

Men én ting er at smage på insekter på en madfestival, noget andet er at tilberede maden selv, hvilket kan virke som en stor mundfuld for nogle. Derfor har Nina Askov lavet bloggen Buglady, hvor man finder masser af inspiration og tips til, hvordan man kan begynde at integrere insekter i den daglige madlavning
Orme har et kæmpe smagspotentiale alt efter, hvordan man tilbereder dem, og de er ikke svære at lave. De har en dyb smag af umami og kan bruges til alt, hvad der skal knase. Men de behøver ikke at være hele, man kan også sagtens lave dem til mel. Det handler om at få dem inkorporeret i den form, man synes er lækker.

I det grænseoverskridende og nytænkende foredrag får publikum et indblik i entomofagi, og så får de også lov at smage mad tilberedt med insekter.

Arrangementet afholdes i samarbejde med Herning Bibliotekerne, Østergade 8, Herning

Hold: 18064
Vis kort Anbefal
23. Jan Foredrag

Foredrag om Fremtidens Fødevare: Insekter

Tir. d. 23. januar 2018, kl. 18.30-20.30.
Pris: 100 kr.
Mere information: Se hjemmeside
Herning Bibliotekerne, Østergade 8, Herning
Hør Danmarks Buglade nr. 1, Nina Askov, fortælle om insektspisning, som er blevet en af tidens helt store gastronomiske trends. Men kan vi virkelig spise dem? Bliver vi syge? Og skal vi spise dem som sidedish eller hovedmåltid?.

Det har Nina Askov et bud på i sit tankevækkende og grænseoverskridende foredrag, hvor publikum får en unik mulighed for at lære mere om fremtidens fødevare og insektspisning. Og så er der mulighed for selv at smage den nye delikatesse.
Nina Askov er selvudnævnt insektambassadør. Som tidligere kok - og med en professionsbachelor i ernæring og sundhed - har Nina Askov valgt at kaste sig over insekter som ny råvare og har udviklet opskrifter med dem til gavn for den nysgerrige forbruger, der er bevidst om sit klima- og miljøaftryk.

"De fleste, der skal prøve at smage, tøver meget i starten og tror ikke, de kan få sig selv til det. Men jeg oplever faktisk, at omkring 42% godt kan lide det. Det er jo bare en forestilling oppe i hovedet, at insekter er ulækre. Rundt i verden spiser mere end to milliarder mennesker insekter som en del af deres daglige kost." (citat Nina Askov)

Arrangementet er lavet i samarbejde med AOF Herning
Vis kort Anbefal
23. Jan Foredrag

Foredrag med Matilde Have Kallesøe og Maja Lund Jensen om at være volontører i Tanzania

Tir. d. 23. januar 2018, kl. 19.
Fri entré
Mere information: Se hjemmeside
Engesvang Sognehus, Karupvej 2, Engesvang
Fra august til december var de to udsendt af henholdsvis Engesvang børnehave, og de har stået for nogle engelskundervisning. Og så har de fået masser af indtryk af, hvordan livet leves i et ekstremt fattigt land..

Vis kort Anbefal
23. Jan Foredrag

Kvinde, kend din mand - foredrag med jakob olrik

Tir. d. 23. januar 2018, KL. 19.
Mere information: Se hjemmeside
Bakkehuset, Strøget 47, Ikast
Hvad sker der bag manden? Sker der overhovedet noget? Hvordan skal du tyde hans sms'er? Og hvorfor kan sex løse alle problemer? Bliver du gang på gang frustreret over din mands reaktioner eller har du ledt efter Mr. Right i årevis?.

Velkommen til 10. sæson af "KVINDE, KEND DIN MAND"- Det populære foredrag, hvor en mand tager bladet fra munden og afslører de dybeste hemmeligheder om sig selv og andre mænd.

Hvad sker der bag manden? Og sker der overhovedet noget? Hvordan skal du tyde hans sms'er? Og hvorfor kan sex løse alle problemer, når samtalen er gået i stå? Bliver du gang på gang frustreret over din mands reaktioner eller har du ledt efter Mr. Right i årevis? Nu kommer endelig foredraget, der giver dig gode råd til, hvordan du tiltrækker en mand, forfører ham, beholder ham og kommer af med ham på en god måde.

"Kvinde, kend din mand" er et foredrag, der kommer ind på, hvorfor nogle mænd ikke tør binde sig til en kvinde, og hvorfor andre mænd frygter at blive forladt. Den røber, hvorfor alle mænd er vilde med porno og har lyst til sex med alle kvinder. Den afdækker mænds ubehag ved al for megen sniksnak og forklarer, hvorfor mænd på hele planeten har samme store glæde ved at holde sit eget lem i hånden
Vis kort Anbefal
23. Jan Foredrag

Foredrag

Tir. d. 23. januar 2018, kl. 19-20.
Engesvang Præstegård, Karupvej 1, Engesvang
Foredrag med Matilde Have Kallesøe og Maja Lund Jensen om at være volontører i Tanzania..

Fra august til december var de to udsendt af henholdsvis Engesvang børnehave, og de har stået for nogle engelskundervisning. Og så har de fået masser af indtryk af, hvordan livet leves i et ekstremt fattigt land
Vis kort Anbefal
24. Jan Foredrag

Ulveforedrag med Thomas Boesdal

Ons. d. 24. januar 2018, kl. 18.30-21.
Pris: 50 kr
Mere information: Se hjemmeside
Staby Efterskole, Nørrevej 2, Staby, Ulfborg
Rigtigt mange er bange for ulven, og dette er måske ikke uden grund. Har vi egentligt noget at frygte? Hvad skal vi være opmærksomme på? Kom til ulveforedrag med Thomas Boesdal i Multisalen på Staby Efterskole. Billet købes på http://bit.ly/ulveforedrag..

Thomas Boesdal, jæger, familiefar, naturelsker og kendt fra TV og aviser, har fulgt ulvene i Danmark siden 2012 via DNA-prøver, vildtkameraer, kadavere og spor. Han har selv set dem masser af gange og har et indædt kendskab til dette omdiskuterede dyr. Han er kendt i jægermiljøet som en entusiastisk jæger, i ulvemiljøet som en nysgerrig nørd, der ikke falder for udokumenterede fakta, og som familiefar ses han tit og ofte med alle fire børn på ryggen på jagt efter bævere, ørne, grævlinge, flagermus, guldsmede - og ikke mindst ulve.

Thomas formidler på en særdeles levende og spændende måde blandet med vestjysk humor, som vi bedst kan lide det. Kom med til en interessant aften og bliv klædt på til at kunne gennemskue de udfordringer, som vi bliver nødt til at forholde os til.

Der bliver rig mulighed for at stille spørgsmål til Thomas og debattere om ulve hører til i Danmark eller ej.

Der serveres kaffe med brød efter foredraget. Billet købes på http://bit.ly/ulveforedrag.
Vis kort Anbefal
24. Jan Foredrag

Samlerglæde helt i skoven

Ons. d. 24. januar 2018, kl. 19.30.
Pris: 50 krk
Mere information: Se hjemmeside
Holstebro Kunstmuseum, Museumsvej 2A, Holstebro
Museumsinspektør Rasmus Kjærboe fortæller om Wilhelm og Henny Hansen, der i 1918 åbnede deres hjem Ordrupgaard med en unik samling af fransk impressionisme og dansk kunst fra samtiden for publikum..

Museumsinspektør Rasmus Kjærboe fortæller om Wilhelm og Henny Hansen, der i 1918 åbnede deres hjem Ordrupgaard med en unik samling af fransk impressionisme og dansk kunst fra samtiden for publikum.

I verdenskrigens sidste dage i 1918 er Ordrupgaard færdigbygget: en statelig villa med både park, væksthuse og kunstsamlinger, som danner rammen om Hansen-familiens liv. Snart slår huset dørene op for fester, gæster og masser af besøgende. De fleste kender stadig de unikke malerier af franske impressionister, Cézanne og Gauguin. Men hjemmet skjuler også store skatte af danske malere som Hammershøi, L.A. Ring, Eckersberg og Lundbye.

Museumsinsperktør Rasmus Kjærboe, Ribe Kunstmuseum, forsvarede i 2016 en ph.d.-afhandling, hvor han har forsket i hvilke nationale og internationale paralleller, der er til den unikke samling af fransk kunst, som etatsråd Wilhelm Hansen (1868-1936) grundlagde i årene 1916-18. Gennem op- og nedture fortæller han i foredraget den dramatiske historie om de to samlinger af dansk og fransk maleri, den lille familie af fremsynede samlere og tilblivelsen af deres hjem.

I samarbejde med Folkeuniveraitetet
Vis kort Anbefal
Download denne liste som pdf