Søg efter dato, periode og/eller kategori

Vælg kategori(er)

Vælg periode

Vælg startdato for søgning

Annonce
Den Nære Aftenskole

Den Nære Aftenskole

Kayerødsgade 37, 4. sal
9000 Aalborg
Tlf: 72132301
Hjemmeside

Viser 32 aktiviteter fra/efter 20. feb. 2019

Kostråd der helbreder en moden krop

Man. d. 25. februar til man. d. 25. marts 2019, 3 kursusdage kl. 19-20.40.
Arrangør: Den Nære Aftenskole.
Egense Forsamlingshus, Østergade 30, Storvorde
Underviser: Trine Vesteraa. For at få en stærk og funktionel krop, også i en moden alder, er det vigtigt at tænke på den næring du får gennem din kost. Den kost, du indtager, skal give dig styrke og energi, men det modsatte kan også ske..

Vi mødes 3 mandage kl. 19.00 med hver sit foredrag om emnerne inflammation, blodsukker og fordøjelse/tarme. Hver gang mødes holdet den efterfølgende mandag i køkkenet kl. 17.00, hvor alle laver mad ud fra det foregående emne og spiser sammen. Pris ekskl. mad. For at få en stærk og funktionel krop, også i en moden alder, er det vigtigt at tænke på den næring du får gennem din kost. Den kost, du indtager, skal give dig styrke og energi, men det modsatte kan også ske. Vi mødes 3 mandage kl. 19.00 med hver sit foredrag om emnerne inflammation, blodsukker og fordøjelse/tarme. Hver gang mødes holdet den efterfølgende mandag i køkkenet kl. 17.00, hvor alle laver mad ud fra det foregående emne og spiser sammen. Pris ekskl. mad
Hold: 19-0639
Vis kort Anbefal
26. Feb Undervisning

Guitar for begyndere

Tir. d. 26. februar til tir. d. 21. maj 2019, 12 kursusdage kl. 17.25-19.15.
Arrangør: Den Nære Aftenskole.
Langholt Skole, Øster Hassingvej 1, Vodskov
Underviser: Mike Santis. Du har lige anskaffet dig en guitar, eller du har haft én stående og har nu fået lyst til at gå i gang med musikken. På dette hold begynder vi helt fra bunden..

Du lærer guitaren at kende ved at lære simple sange og spille de mest almindelige akkorder. Du har lige anskaffet dig en guitar, eller du har haft én stående og har nu fået lyst til at gå i gang med musikken. På dette hold begynder vi helt fra bunden. Du lærer guitaren at kende ved at lære simple sange og spille de mest almindelige akkorder.
Hold: 19-7108
Vis kort Anbefal
27. Feb Foredrag

Folkesanger Esben Langkniv "I disse tider"

Ons. d. 27. februar 2019, kl. 19-21.
Arrangør: Den Nære Aftenskole.
Asylgaarden, Gudumholm, Aagade 26, Storvorde
Underviser: Esben Langkniv..

Esben Langkniv er en vaskeægte troubadour, der forbinder den danske vise med den amerikanske folkesang. Han har med sine sange og fortællinger en helt særlig evne til at behandle både svære politiske og personlige emner i øjenhøjde. Det dramatiske tilnavn har han fået efter sin debut cd som handlede om den fredløse Jens Langkniv
I disse tider
, også titlen på hans seneste CD, tager han med lune og bid fat i væsentlige emner og bruger som altid historien til at afspejle nutiden. Esben Langkniv har rejst, sunget og fortalt historier i store dele af verden. Snyd ikke dig selv for en skøn aften. Over en kop øl og en bid brød tages vi med på en musikalsk og historisk rejse. Esben Langkniv er en vaskeægte troubadour, der forbinder den danske vise med den amerikanske folkesang. Han har med sine sange og fortællinger en helt særlig evne til at behandle både svære politiske og personlige emner i øjenhøjde. Det dramatiske tilnavn har han fået efter sin debut cd som handlede om den fredløse Jens Langkniv
I disse tider
, også titlen på hans seneste CD, tager han med lune og bid fat i væsentlige emner og bruger som altid historien til at afspejle nutiden. Esben Langkniv har rejst, sunget og fortalt historier i store dele af verden. Snyd ikke dig selv for en skøn aften. Over en kop øl og en bid brød tages vi med på en musikalsk og historisk rejse. Pris ekskl. drikkevarer.
Hold: 19-0618
Vis kort Anbefal
28. Feb Foredrag

Regan Vest

Tor. d. 28. februar 2019, kl. 19-21.
Arrangør: Den Nære Aftenskole.
Egense Forsamlingshus, Østergade 30, Storvorde
Underviser: Ulla Egeskov. Museumsinspektør Ulla Varnke Egeskov fortæller om og viser billeder fra det tophemmelige underjordiske koldkrigsanlæg REGAN Vest i Rold Skov. Om cirka tre år vil der blive publikumsadgang til anlægget..

60 meter under en kridtbakke i Rold Skov ligger 5500 kvm helt unik danmarkshistorie. Et bunkeranlæg, opført i dybeste hemmelig i perioden 1963-68, med det formål at huse regering og kongehus i tilfælde af en atomkrig.

At træde ind i REGAN Vest er på mange måder som at træde ind i selve Den Kolde Krig. Man går ad tilsyneladende uendelige lange, golde betongange, indtil man pludselig står i et fuldt funktionsdygtigt anlæg med soverum, kantine, dagligstue, konferencerum, krypteringsrum, lægeklinik, maskinrum osv. Både anlæggets helt unikke opbygning og størrelse, dets komplette og uspolerede indretning, hemmeligholdelsen og planlægningen helt ned i detaljen vidner om periodens trusselsbillede, og kryber som sådan ind under huden på alle, der besøger stedet. Frygten for en atomkrig bliver pludselig nærværende.

Nordjyllands Historiske Museum arbejder på at åbne anlægget for offentligheden, og én af dem, der har været meget involveret i dette, er museumsinspektør Ulla Varnke Egeskov. Hun vil fortælle om selve det underjordiske anlæg og om det arbejde, museet udfører forskningsmæssigt, formidlingsmæssigt og helt praktisk i forhold til at få REGAN Vest klar til åbning i 2021. 60 meter under en kridtbakke i Rold Skov ligger 5.500 m2 helt unik danmarkshistorie. Et bunkeranlæg, opført i dybeste hemmelig i perioden 1963-68, med det formål at huse regering og kongehus i tilfælde af en atomkrig. At træde ind i REGAN Vest er som at træde ind i Den Kolde Krig. Man går ad tilsyneladende uendelige lange betongange, indtil man står i et fuldt funktionsdygtigt anlæg med soverum, kantine, dagligstue, konferencerum, krypteringsrum, lægeklinik m.m. Både anlæggets opbygning, indretning og hemmeligholdelsen og planlægningen ned i detaljen vidner om periodens trusselsbillede. Det kryber under huden på en og frygten for en atomkrig bliver pludselig nærværende. Incl. kaffe
Hold: 19-0619
Vis kort Anbefal
28. Feb Undervisning

Åbn munden og tal engelsk

Tor. d. 28. februar til tor. d. 28. marts 2019, 5 kursusdage kl. 18.30-21.
Arrangør: Den Nære Aftenskole.
Hvorupgård gamle Skole, Hvorupgaardvej 18 A, Hvorupgaard, Nørresundby
Underviser: Elin Nielsen..

Du forstår måske en lille smule engelsk allerede, men nu vil du også gerne turde åbne munden og tale lidt med folk, så det rækker til almindelig hverdagsnak og kan være med til at gøre dine rejser nemmere og endnu mere interessante. Vi vil lære en masse ord, få strikket gode sætninger sammen og hygge os med at få det til at lyde forståeligt. Vi tager det stille og roligt, men du lærer mere, end du tror! Kurset foregår i en hyggelig og åben atmosfære, så alle får tungen på gled og vokser med opgaverne. Du forstår måske en lille smule engelsk allerede, men nu vil du også gerne turde åbne munden og tale lidt med folk, så det rækker til almindelig hverdagsnak og kan være med til at gøre dine rejser nemmere og endnu mere interessante. Vi vil lære en masse ord, få strikket gode sætninger sammen og hygge os med at få det til at lyde forståeligt. Vi tager det stille og roligt, men du lærer mere, end du tror! Kurset foregår i en hyggelig og åben atmosfære, så alle får tungen på gled og vokser med opgaverne
Hold: 19-8121
Vis kort Anbefal
28. Feb Undervisning

Sund mad i hverdagen

Tor. d. 28. februar til tor. d. 4. april 2019, 3 kursusdage kl. 17-19.45.
Arrangør: Den Nære Aftenskole.
Gudumholm Skole, Aagade 72, Storvorde
Underviser: Birgit Boe Pape Jørgensen. Dejlig mad til en sund livsform. Godt for både højt blodtryk, diabetes, kolesteroltal og vægten..

Du får gode fif om ernæring og erstatningsprodukter, samt hverdagsopskrifter, som gør det nemt at komme i gang. Vi laver mad og spiser sammen. Ca. 50 kr. til råvarer pr. gang. Dejlig mad til en sund livsform. Godt for både højt blodtryk, diabetes, kolesteroltal og vægten. Du får gode fif om ernæring og erstatningsprodukter, samt hverdagsopskrifter, som gør det nemt at komme i gang. Vi laver mad og spiser sammen
Hold: 19-9105
Vis kort Anbefal
28. Feb Undervisning

Annettes Hækling

Tor. d. 28. februar til tor. d. 23. maj 2019, 7 kursusdage kl. 19-20.50.
Arrangør: Den Nære Aftenskole.
Fælleshuset Grønnegården, Stationsmestervej 66, Aalborg SV
Underviser: Anette Madsen. Kurset er for dig, der er vild med at hækle. Både begyndere og øvede. Vi inspirerer hinanden, støtter og lærer af hinanden. Til dig der er nybegynder tilbydes du oplæring og individuel undervisning i at hækle..

Du lærer også at hækle efter diagram og forskellige opskrifter, f.eks. også engelske og amerikanske. Du får gode fif til din hækling. Husk at medbringe materiale. Er du nybegynder vil du modtage vejledning om materialer til hækling. Kurset er for dig, der er vild med at hækle. Både begyndere og øvede. Vi inspirerer hinanden, støtter og lærer af hinanden. Til dig der er nybegynder tilbydes du oplæring og individuel undervisning i at hækle. Du lærer også at hækle efter diagram og forskellige opskrifter, f.eks. også engelske og amerikanske. Du får gode fif til din hækling. Husk at medbringe materiale. Er du nybegynder vil du modtage vejledning om materialer til hækling.
Hold: 19-5173
Vis kort Anbefal
1. Mar Foredrag

PH - kulturhåndværker og samfundsrevser

Fre. d. 1. marts 2019, kl. 19-21.
Arrangør: Den Nære Aftenskole.
Hvorupgård gamle Skole, Hvorupgaardvej 18 A, Hvorupgaard, Nørresundby
Underviser: Poul Smedegaard Andersen. Om kulturhåndværkeren og samfundsrevseren Poul Henningsen (18941967). I over et halvt århundrede satte PH sit umiskendelige aftryk på dansk kultur med sin nyskabende og igangsættende vitalitet..

Han var multikunstner, og hans talent rakte langt. En provokerende, veludviklet skarpsindighed bragte ham ofte på kollisionskurs med de gængse økonomiske og politiske opfattelser. I foredraget skildres Poul Henningsens liv i al sin mangfoldighed. Mange af hans viser er blevet til elskede klassikere, som vi skal synge flere af i løbet af foredraget. Vi lader os denne aften inspirerer af fortællingen om en stor personlighed fra historiens arkiv og de spor, han satte i sin tid. En både historisk og musikalsk fortælling. Om kulturhåndværkeren og samfundsrevseren Poul Henningsen (18941967). I over et halvt århundrede satte PH sit umiskendelige aftryk på dansk kultur med sin nyskabende og igangsættende vitalitet. Han var multikunstner, og hans talent rakte langt. En provokerende, veludviklet skarpsindighed bragte ham ofte på kollisionskurs med de gængse økonomiske og politiske opfattelser. I foredraget skildres Poul Henningsens liv i al sin mangfoldighed. Mange af hans viser er blevet til elskede klassikere, som vi skal synge flere af i løbet af foredraget. Vi lader os denne aften inspirerer af fortællingen om en stor personlighed fra historiens arkiv og de spor, han satte i sin tid. En både historisk og musikalsk fortælling. Incl. en genstand.
Hold: 19-0617
Vis kort Anbefal

Lær' førstehjælp med dit barn

Lør. d. 2. marts 2019, kl. 10-13.30.
Arrangør: Den Nære Aftenskole.
Vaarst-Fjellerad Skole, Hålsvej 4, Gistrup
Underviser: Kasper Kjeldsen. Med udgangspunkt i ulykker som kan ske i hjemmet, samt sygdomstilfælde, der spottes af børn som af voksne, klæder dette kursus dig og din familie på til at handle, hvis uheldet er ude..

I lærer om førstehjælp ved småskader, forbrænding og ætsning, sygdomstilfælde, førstehjælp til forebyggelse ved kvælning og fremmedlegemer i halsen samt grundlæggende førstehjælpsmetoder til hjerte og åndedræt. Brug nogle timer sammen med dit barn på dette kursus og få fælles læring og oplevelser, der handler om sikkerhed og førstehjælp. Pris ved 1 voksen + 1 barn. Med udgangspunkt i ulykker som kan ske i hjemmet, samt sygdomstilfælde, der spottes af børn som af voksne, klæder dette kursus dig og din familie på til at handle, hvis uheldet er ude. I lærer om førstehjælp ved småskader, forbrænding og ætsning, sygdomstilfælde, førstehjælp til forebyggelse ved kvælning og fremmedlegemer i halsen samt grundlæggende førstehjælpsmetoder til hjerte og åndedræt. Brug nogle timer sammen med dit barn på dette kursus og få fælles læring og oplevelser, der handler om sikkerhed og førstehjælp. Pris ved 1 voksen + 1 barn.
Hold: 19-4106
Vis kort Anbefal
4. Mar Foredrag

Arlette - En historie vi aldrig må glemme

Man. d. 4. marts 2019, kl. 19-21.30.
Arrangør: Den Nære Aftenskole.
Kino Nibe, Skomagergade 22, Nibe
Underviser: Thomas Kvist Christiansen. Arlette Andersen, 94 år er én af de sidste overlevende i verden fra nazisternes berygtede koncentrationslejr Auschwitz, som stadig kan fortælle sin historie..

Med tallet 74.853 tatoveret på sin arm har hun rejst rundt og fortalt om sine grufulde oplevelser. I dokumentarfilmen
Arlettte en historie vi aldrig må glemme
præsenteres vi for en fantastisk historie bygget over ét af Arlette Andersens foredrag, hvor hun fortæller sin historie til et publikum i Trinitatis Kirke i Fredericia - fra opvæksten i Marais kvarteret i Paris, over flugten og arrestationen i universitetsbyen Clermont Ferrand til deportation og fangenskab i Auschwitz samt dødsmarcher og hjemkomst. Filminstruktør Thomas Kvist Christiansen vil være til stede med et oplæg til filmen og dens baggrund og der er mulighed for spørgsmål. Yderligere præsenteres vi for hans bog
Vi kom for at dø
, der er på vej om Arlette Andersen. Arlette Andersen, 94 år er én af de sidste overlevende i verden fra nazisternes berygtede koncentrationslejr Auschwitz, som stadig kan fortælle sin historie. Med tallet 74.853 tatoveret på sin arm har hun rejst rundt og fortalt om sine grufulde oplevelser. I dokumentarfilmen
Arlettte en historie vi aldrig må glemme
præsenteres vi for en fantastisk historie bygget over ét af Arlette Andersens foredrag, hvor hun fortæller sin historie til et publikum i Trinitatis Kirke i Fredericia - fra opvæksten i Marais kvarteret i Paris, over flugten og arrestationen i universitetsbyen Clermont Ferrand til deportation og fangenskab i Auschwitz samt dødsmarcher og hjemkomst. Filminstruktør Thomas Kvist Christiansen vil være til stede med et oplæg til filmen og dens baggrund og der er mulighed for spørgsmål. Yderligere præsenteres vi for hans bog
Vi kom for at dø
, der er på vej om Arlette Andersen
Hold: 19-0628
Vis kort Anbefal

Spansk til rejse fortsættelse

Tir. d. 5. marts til tir. d. 28. maj 2019, 12 kursusdage kl. 14-15.50.
Arrangør: Den Nære Aftenskole.
Galleri Hammer, Grindstedvej 35, Vodskov
Underviser: Sofia Lazarte Córdova. Dette kursus er for dem der allerede har haft spansk til rejse for begynder. Vi vil bygge. videre på det sproglige fundament til rejsebrug ved hjælp af små tekster, dialoger og..

Lytteforståelsesøvelser, Vi vil blive bedre til samtale og grammatik. Dette kursus er for dem der allerede har haft spansk til rejse for begynder. Vi vil bygge
videre på det sproglige fundament til rejsebrug ved hjælp af små tekster, dialoger og
lytteforståelsesøvelser, Vi vil blive bedre til samtale og grammatik.
Hold: 19-8103
Vis kort Anbefal

Fortællinger fra dit liv

Ons. d. 6. til ons. d. 13. marts 2019, 2 kursusdage kl. 14-16.30.
Arrangør: Den Nære Aftenskole.
Nr. Kongerslev Forsamlingshus, Dalgårdsvej 10, Kongerslev
Underviser: Elin Nielsen. Har du det lige på tungen, men vil hellere have det på skrift? Hvordan kan du strikke en fortælling om dit liv godt sammen? Få inspiration til struktur, fortællemønstre og tekstlige virkemidler. Hvad vil du fortælle om?.

De unge dage, din karriere, din bedste ferie? Livets vigtige mærkedage, store beslutninger eller andre højdepunkter? Eller skriv breve til dine kære, hvor du videregiver livserfaring og kærlighed? Nu kan du komme i gang!. Har du det lige på tungen, men vil hellere have det på skrift? Hvordan kan du strikke en fortælling om dit liv godt sammen? Få inspiration til struktur, fortællemønstre og tekstlige virkemidler. Hvad vil du fortælle om? De unge dage, din karriere, din bedste ferie? Livets vigtige mærkedage, store beslutninger eller andre højdepunkter? Eller skriv breve til dine kære, hvor du videregiver livserfaring og kærlighed? Nu kan du komme i gang!
Hold: 19-4103
Anbefal

Excel - dit regneark og overblik

Tor. d. 7. til tor. d. 28. marts 2019, 4 kursusdage kl. 18.30-20.20.
Arrangør: Den Nære Aftenskole.
Mou Skole, Ny Høstemarkvej 7, Mou, Storvorde
Underviser: Leo Thysk. Excel er et regneark, du kan anvende som nutidens regnemaskine til at supplere indtastninger og beregninger på din PC eller IPad..

På kurset arbejder du med at bruge regneark og skabe overblik, bl.a. kan du arbejde med budget og økonomi, indkøbslister, prissammenligning, arbejde/afspadsering, lønsedler og skat, ydelser fra det offentlige eller beregning af omkostninger f.eks. ved ombygning og vedligeholdelse. For private, men også dig som mindre erhvervsdrivende der har brug for et regneark. Excel er et regneark, du kan anvende som nutidens regnemaskine til at supplere indtastninger og beregninger på din PC eller IPad. På kurset arbejder du med at bruge regneark og skabe overblik, bl.a. kan du arbejde med budget og økonomi, indkøbslister, prissammenligning, arbejde/afspadsering, lønsedler og skat, ydelser fra det offentlige eller beregning af omkostninger f.eks. ved ombygning og vedligeholdelse. For private, men også dig som mindre erhvervsdrivende der har brug for et regneark.
Hold: 19-6109
Vis kort Anbefal
Download denne liste som pdf