Søg efter dato, periode og/eller kategori

Vælg kategori(er)

Vælg periode

Vælg startdato for søgning

Annonce
Rødkilde Gymnasium

Rødkilde Gymnasium

Rødkildevej 42
7100 Vejle
Tlf: 7582 0488 Fax: 7572 5330
Hjemmeside
Åbent: Kontortid: kl. 8-14

Viser 3 aktiviteter fra/efter 19. feb. 2018

13. Mar Foredrag

Christian Liebergreen - ikke to bølger er ens

Tir. d. 13. marts 2018, Tir kl. 19-20.
Pris: 150 kr
Mere information: Se hjemmeside
Rødkilde Gymnasium,
Rødkildevej 42, Vejle
Christian som sejlede jorden rundt singlehand non-stop, fortæller om hvordan man kommer jorden rundt uden at være sponsoreret, troen på sig selv og ikke mindst hvordan man bevarer forstanden i ensformigheden på havet..

I sommeren 2012 tog Christian Liebergreen afsted på en jordomsejling, der førte ham gennem de største, øde og mest blæsende steder i verden. Han var ni måneder om denne tur, hvor han helt alene og uden at gå i land på noget tidspunkt, kom i den eksklusive gruppe på knap 200 mennesker i verden, der har gennemført en sådan tur. Hvordan det føles og takles, når man ikke har set et andet menneske og oceanerne er ens forhave og baghave i 260 døgn, kan du høre mere om tir. d 13 marts, hvor Christian kommer og fortæller om sin tur. Der er kun 300 pladser, så tilmeld dig hurtigst muligt for at være sikker på en plads. Husk at medbringe/fremvise kvittering enten digitalt eller print. Det koster 150 kr. at deltage. Forplejning kan købes i kantinen under foredraget. Bestil billetter her: https://sejlklubbenneptunvejle.nemtilmeld.dk/19/
Vis kort Anbefal
17. Mar Workshop

Vejle Rytmiske Korstævne

Lør. d. 17. og søn. d. 18. marts 2018, kl. 10-16.
Pris: 350 kroner
Mere information: Se hjemmeside
Rødkilde Gymnasium,
Rødkildevej 42, Vejle


Korweekend på Rødkilde gymnasium i Vejle for alle med lyst til at synge rytmisk. Vi skal denne gang arbejde med de fede grooves og lækre klange i bl.a. numre som Pumped Up Kicks med Foster The People, og den smukke ballade Linedanser af Oh Land. Vi skal arbejde med puls, underdelinger, frasering m.m. Workshoppen ledes af korleder, underviser, arrangør og sanger Tine Ohrt, cand. mag i musik med speciale i korledelse
Vis kort Anbefal
18. Apr Foredrag

Foredrag: Myrer

Ons. d. 18. april 2018, kl. 19-21.
Fri entré
Mere information: Se hjemmeside
Rødkilde Gymnasium,
Rødkildevej 42, Vejle
Myrerne opfandt landbruget længe før mennesket opstod. De organiserer sig som superorganismer og er på flere måder mere succesfulde end mennesket. Hør hvordan forskerne er begyndt at udnytte myrernes egenskaber til bl.a. biologisk bekæmpelse af skadedyr..

Foredrag ved seniorforsker i insekt- og planteøkologi Joachim Offenberg, Institut for Bioscience, Aarhus Universitet.

Er myrerne en større succes end menneskene? Måske. Det kommer an på hvordan man måler succes. Selv om de er små, vejer myrerne på kloden, samlet set, mere end hele menneskeheden.

Myrerne bruger samme strategier som os: de er organiserede i samfund med dronninger, slaver og statskup og de har "opfundet" landbruget. De holder husdyr og de kan regulere temperaturen i deres myretuer. Hør hvordan myrerne bruger disse strategier og hvordan de udviklede dem lang tid inden mennesket opstod.

Myresamfundene er helt unikt organiserede som superorganismer hvor de enkelte myrer fungerer som en organismes celler. Blot kan cellerne, i modsætning til vores egne celler, bevæge sig uafhængigt af hinanden. Den organisering betyder at "myrer" kan ændre form og kan være flere steder på samme tid. Forskellige kaster hos myrerne udgør superorganismens organer. Fx fungerer myrer, der kan sprænge sig selv i luften, som immunforsvar, dronningen fungerer som både det hunlige og hanlige kønsorgan og vævermyrer har udviklet deres helt egen form for "bindevæv".

Hør hvordan forskerne har haft held med at benytte myrer til at erstatte sprøjtegifte i frugtplantager. Du vil også - bogstaveligt talt - høre lyden af en myre-superorganisme og lyden af de kemiske stoffer myrerne bruger til at kommunikere med.

PS: Vidste du for øvrigt at en lille dansk myre er blevet til en af verdens dyreste fødevarer? Under foredraget får du en lille smagsprøve!

Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation

Foredraget er led i Aarhus Universitets foredragsserie Offentlige foredrag i Naturvidenskab som udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet, hvis du vil tippes om kommende foredrag
Vis kort Anbefal
Download denne liste som pdf